Protejează-ți spermatozoizii
Păstrează ocazia de a concepe un copil la orice vârstă, indiferent de orice problemă în viaţă
Spermatozoizii bărbaților necesită o protecție specială.

Spermatozoizii sunt celulele reproductive ale bărbaților care sunt continuu expuse la diferite factori dăunători, împotriva cărora se pot proteja doar cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Infertilitatea masculină este o cauză la fel de frecventă pentru incapacitatea de a deveni părinți, precum infertilitatea feminină.
În 45% din cazuri, infertilitatea cuplului poate fi explicată prin diferite probleme întâmpinate de bărbați. Aceste dificultăți pot fi cauzate de diverse motive:

Pentru ce să păstrați spermatozoizii?
stresul
ecologia proastă
efectele secundare ale medicamentelor
Bolile
Mod de viaţă şi obiceiuri dăunătoare
Cine trebuie să păstreze spermatozoizii?
Vă pregătiți pentru chimioterapie, radioterapie și orice alt tratament (inclusiv intervenție chirurgicală) care ar putea duce la infertilitate sau afecta sănătatea viitorilor copii.
Lucrați într-o industrie periculoasă.
Profesia dvs. implică un risc pentru viață (militari, marinari, piloți, practicanți de sporturi extreme).
Doriți să vă asigurați împotriva altor riscuri de infertilitate.
Planificarea nașterii unui copil într-o etapă mai târzie a vieții dvs.
Tratamentul infertilității prin tehnologii de reproducere asistată✱✱
✱ La bărbații cu vârsta peste 40-50 de ani, capacitatea de fertilizare a spermatozoizilor scade și frecvența tulburărilor genetice crește, ceea ce poate duce la anomalii ale fătului, complicații ale sarcinii și avort spontan la începutul perioadei de sarcină.

✱✱ Bărbatul nu poate fi prezent la clinică în ziua procedurii de fertilizare in vitro (FIV); procedura repetată FIV (posibilitatea de a evita biopsia repetată a testiculelor pentru obţinerea spermatozoizilor).
Crioprezervarea spermei în azot lichid la temperaturi extrem de scăzute de -196˚ – este cea mai bună modalitate de a păstra în mod sigur și pe o perioadă nedefinită proprietățile biologice și genetice.

În orice moment, spermatozoizii pot fi decongelaţi pentru utilizare în procedurile standard FIV. Important este, că nu există diferențe în ceea ce privește incidența sarcinii, atunci când se utilizează spermă proaspătă sau decongelată.
Cum să păstrăm spermatozoizii?
Conservarea celulelor reproductive la Alfa Biobank
este o bioasigurare și o oportunitate de a concepe copii sănătoși la orice vârstă și în orice circumstanțe.

Lăsați o cerere pentru a afla mai multe și pentru a obține o consultație
Programați o consultație cu medicul nostru dacă ați primit răspunsuri la toate întrebările, completați chestionarul și primiți trimitere pentru investigații
Procesul de conservare a spermatozoizilor pas cu pas
Semnați un contract cu Alpha Biobank
1
După obținerea rezultatelor pentru infecții precum sifilisul, virusul imunodeficienței umane (HIV), hepatitele B și C, precum și pentru spermogramă, programați-vă pentru colectarea spermei.
Efectuați examinarea preliminară
2
După 3-5 zile de abstinență, sperma este colectată, tratată cu adăugarea unui crioprotector și pregătită pentru procedura de înghețare.
Procedura de colectare a biomaterialului
3
Procedura în sine este efectuată prin congelarea programată lentă și controlată și numai după aceasta este plasată într-un criotanc în azot lichid la -196°C
Procedura de crioprezervare
4
Veți primi un certificat individual de crioprezervare care conține toate informațiile despre cantitate, viabilitate și rezultatul testului de criotoleranță a spermatozoizilor
Obțineți certificatul
5
Cât costă să conservi spermatozoizii
CRIOPREZERVAREA SPERMEI
Marcare, procesare specială cu adăugarea unui crioprotectant, examinarea ejaculatul spermatic (spermogramă), testarea infecției*.

*Sifilis, virusul imunodeficienţei umane (HIV), hepatita B, hepatita C.

PREGĂTIRE
4000 lei
CONGELARE
Se efectuează într-un congelator software special*, după care specimenul biologic este plasat într-o celulă personală în criodepozit.

*Răcire programată, controlată, înregistrată la temperatura setată.

PĂSTRAREA SPERMEI CONGELATE ÎN DECURS DE
1 an (12 luni)
2 ani (24 luni)
3 ani (36 luni)
4 ani (48 luni)
5 ani (60 luni)
2000 lei
3600 lei
5100 lei
6400 lei
7500 lei
Despre noi
ALFA BIOBANK – instituție specializată de stocare privată a celulelor stem umane pentru potențială utilizare medicală, care funcționează în baza autorizației, eliberată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova (ordin № 1097, 30.09.2019).

Testarea materialului biologic se efectuează în cadrul propriului laborator medical Alfa Diagnostica. Criodepozitul, care funcționează în regim autonom, este utilat cu echipament Cryotherm (Germania), garantează siguranța probelor biologice.

În instituție este implementată și se respectă strict politica de confidențialitate și siguranță a datelor cu caracter personal.
Made on
Tilda